Nieuws

Podcast van Octrooicentrum Nederland

06/02/2020

Vanaf nu is de eerste podcast uit de serie 'Patente podcasts' van Octrooicentrum Nederland te beluisteren. In de eerste aflevering staan de verhalen van 2 jonge ondernemers centraal. Beiden ontwikkelen duurzame producten van de wortels van paddenstoelen.

Terugdringen CO2-uitstoot

In de eerste audioreportage komen de ondernemers Aniela Hoitink en Jan Berbee aan het woord. Zij vertellen over hun drijfveren om te werken met mycelium, het wortelstelsel van paddenstoelen. Hoitink ontwikkelt gepersonaliseerde kleding en Berbee produceert verpakkingsmaterialen en innovatieve gebruiksvoorwerpen. Beide ondernemers voelen zich verantwoordelijk voor het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Tijdens de podcast worden er een inkijkje gegeven in de wereld van intellectueel eigendom en je hoort wat je kunt doen om innovatieve ideen en ontwerpen en vast te leggen en te beschermen. 

De podcasts van het octrooicentrum via onderstaande links te te beluisteren: