Nieuws

Succesvolle Nationale Uitvindersdag

28/11/2019

De Nationale Uitvindersdag ter ere van ons 30-jarig jubileum was een groot succes. Er stond bezoekers een mooi en gevarieerd programma te wachten. In de watertoren stond Cadmes bezoekers op te wachten met uitleg over de verschillende soorten 3D tekenprogramma's en een VR beleving, konden mensen de spellen van Sjaak Griffioen proberen en konden bezoekers zelf aan de slag met het knutselen van een strandbeest.

Verderop was de Oranjerie de plek waar bezoekers terecht konden voor de vinding van voorzitter Arend Buurma en gaf Ralph Stuyver op verschillende tijdstippen tips & tricks over het uitvindvak.

Tegenover de Watertoren stond de zogenaamde 'Quickscan caravan' waar bezoekers met een (goed) idee naar binnen konden om in vertrouwen zijn/haar idee voor te leggen aan één van de experts. Dat dat een succes bleek was goed te zien aan de rij die er, bijna de hele dag, voor stond. 

Op het terras van de Oranjerie stonden twee enthousiaste jongens van de Hogeschool van Amsterdam met de tegenwindauto samen met studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die een racesimulator hadden meegenomen.

In het unieke decor van het paleis stonden 22 van onze leden met hun uitvinding. Er was ontzettend veel belangstelling van bezoekers in de doorlopen processen van de verschillende vindingen en de leden hadden alles uit de kast gehaald om hun producten professioneel te presenteren.
Het was een mooie mix tussen bekende producten die al een tijdje op de markt zijn zoals de Airfryer van Fred van der Weij en de Lamzac van Marijn Oomen, maar ook minder bekende producten zoals de Clenchy van Willy van Maasakkers, de Handyhook van Ger de Weerd en de Ecowaterplug van Wil de Bock. 

De dag werd afgesloten tijdens een borrel in de Oranjerie van Paleis Soestdijk met de officiële viering van het 30-jarig jubileum. Een gezellige borrel waar uitgebreid nagepraat kon worden over de bijzondere dag.

Een fotoreportage is (voor leden) te vinden in het fotoalbum onder 'Mijn NOVU'