Ik heb een idee, wat nu?

De Nederlandse Orde van Uitvinders, NOVU, is de beroeps- en kennisorganisatie van en voor uitvinders, productontwikkelaars en onderzoekers. We ondersteunen leden en niet-leden vanuit een onafhankelijke positie bij het traject van idee tot markt. Dit doen wij aan de hand van vier pijlers:

Aan de hand van deze vier pijlers heeft de NOVU een breed aanbod van diensten opgesteld. Hieronder vindt u een overzicht van alle diensten die de NOVU momenteel aanbiedt of in de toekomst aan gaat bieden. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen diensten voor leden en voor niet-leden. Daarnaast wordt voor sommige diensten een vergoeding gevraagd. Wanneer dit het geval is, wordt dit er bij vermeld. 

Diensten voor niet leden

Quickscan

Met de NOVU Quickscan heeft u de mogelijkheid om uw idee/vinding te bespreken in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek. Gespreksonderwerpen bevatten o.a. bescherming, marktmogelijkheden, prototyping en ondernemersplan.
De kosten voor een Quickscan bedragen 75 euro, excl. BTW.

Cursus “Van Idee tot Markt”

In deze cursus wordt in één dag de laatste stand van zaken rond innovatie en het complexe traject van-idee-tot-markt onder de loep genomen. Een octrooiadviseur van RVO/OCNL verzorgt de modules bescherming en intellectueel eigendom. Daarnaast deelt een NOVU lid zijn/haar, persoonlijke, afgelegde traject van idee tot markt met de cursisten. Het accent ligt op de leermomenten. In workshopverband wordt ook een realistische case besproken om het geleerde ‘in de praktijk’ te brengen.

Deze cursus wordt twee keer per maand gegeven. Max. 9 personen per cursus.

De kosten voor de cursus bedragen 195 euro, inclusief lunch en een borrel na afloop.

De cursus 'Van idee tot Markt' vindt op dit moment niet plaats i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus. Data voor nieuwe cursussen worden op de homepage gedeeld.